معمولا یادداشت برداری با چالشها و مشکلات مختلفی مواجه می شود. مثلا هنگام مراجعه، مطالب بهقدری پیچیده و غامض نوشته شدند که درک آن بسیار دشوار است. یا در به خاطر سپردن محتوای آن مشکل داریم و حتی نمیتوانیم پوشهای که در آن فایلها را ذخیره کردیم پیدا کنیم. مطالب به قدری پراکنده و مشوش جمعآوری شدند که هیچ ساختار منسجمی در ذهن ما تشکیل ندادند.
در این نوشته به تکنیکها و روشهایی اشاره میشود که اجازه میدهد یادداشتهای بهینه و کارآمدتری بنویسیم. این تکنیکها قرار نیست معجزه کنند، اما در کاهش و رفع این مشکلات کمک شایانی میکنند. این تکنیک ها عبارت اند از:
- نوشتن به زبان خود: رونویسی نکنید. نوشته ها باید با زبان شما، واژههای شما و ساختار ذهنی شما باشد.
- اتمی نوشتن: یادداشت ها باید اتمی باشند. این به شما اجازه می دهد به جای پراکنده و درهم نویسی روی یک موضوع واحد تمرکز کنید.
- لایهبندی مطالب: با لایه بندی مطالب در سطوح مختلف تلاش میکنید محتوا را به تدریج خلاصه کنید. این کار از اتلاف وقت و بازخوانی مطالب غیرضروری هنگام مراجعه جلوگیری میکند.
- اسکچنوت: اسکچ نوت ها ماندگاری مطالب در ذهن شما را تضمین میکنند. باید یادداشت های بصری بکشید تا اطلاعات به این زودی ها از ذهن تان پاک نشود.
- نقشه های ذهنی: با ترسیم نقشه های ذهنی تلاش میکنید ساختار منسجمی برای اطلاعات بسازید تا اشراف بیشتری روی محتوا داشته باشید.